Капсите са малки пръстеновидни рингчета. С тяхна помощ може да прикрепите трайно както треса така и кичури. Този метод се извършва в салон и един от най- използваните методи за удължаване на коса. Подобно на удължаването с кичури с кератин тресата се поставя на около сантиметър под корена и се повдига на около всеки два месеца в зависимост от растежа на косата.

Препоръки при поставяне на треса на капси

За да няма проблем с накъсване на отделни кичури коса, капсите трябва да се поставят на около 4см една от друга. Това предотвратява прекомерното натоварване на някои отделни кичури от косата ви, на които се поставя тресата.

Капсите задължително трябва да бъдат със силиконов предпазител, който предотвратява директния контакт на метала с косата и предпазва от накъсването и.

Повдигането на тресата е препоръчително да се прави на всеки 40 до 60 дни. Като надхвърлите този период тресата слиза много надолу и затруднява миенето и между тресата и скалпа остава шампоан и маска, които е трудно да се отмие, това е вредно за вашата коса.

Една треса трябва да се оразмери на два реда. Не е нужно да се слагат много редове с цел преливане на вашата естествена коса с  тресата, всеки добър фризьор може да го постигне с подстригване. Колкото повече редове имате е по- трудно да се поддържат, а идеята е да е лесно.

Боядисване- добре е да подберете възможно най- близкият цвят до този на вашата естествена косата, ако все пак има разминаване в цвета може да я боядисате във вашият цвят.

Не е нужно да използвате по различни продукти от тези, които използвате за вашата коса, стига те са правилните. Хубаво е да подхранвате с масла за хидратиране на коса, все пак тресата не се подхранва по естествен начин като вашата коса.