Първото нещо с което искам да ви запозная чрез тази статия:
Какво е КЕРАТИН?
Веществото кератин е протеин , който е съставен елемент на косата , ноктите и кожата и служи за предпазване и защита от износване.
Кератиновите кичури е един от най-разпростанените методи за удължаване на косата, при който се използват отделни кичури коса . Процедурата се състои в това, че кичури коса със специални кератинови капсули се закрепват здраво към основата на кичур от косата. Това става с помощта на специални фризьорски уреди нагрети до определена температура. Кератиновите кичури се стопяват и се залепват за естествената коса чрез разтопения кератин. Трайността на този метод за удължаване е до 2-4 месеца, през което време можете спокойно да се налсаждавате на косата си.
След това задължително трябва да се посети фризьор, който да направи поправка и да махне кератиновите кичури, защото те вече ще са се смъкнали достатъчно много с разтежа на косата. Времето за поправка може да бъде и по кратко, това зависи изцяло от бързината на разтеж на косата, който е строго индивидуален за всеки. След това свалената коса се оставя на стилиста да бъде подменена с нов кератин за да може косата повторно да се удължи.
Свалянето на кичурите се извършва чрез нанасянето на специален разтвор (римувер), с помощтта на който кератиновата спойка се стопява и удължената коса се отделя от косата.
Много е възможно при това част от косата да падне, което се дължи на блокиране на естественото окапване на косата в ежедневието при сресване.Времетраенето на процедурата по залепването на кератиновите кичури е около 3-4 часа.(разбира се зависи и от броя кичури който ще бъдат поставени). Вграждането на коса чрез залепване е доста по-скъпа техника спрямо останалите методи за удължаване.
Не бива да се забравя и за необходимостта от поддръжка , за целта посещавайте редовно фризьора си , който да се грижи за косата адекватно през периода до свалянето и.