Аргановото масло има толкова много ползи, че не е трудно да се разбере защо то е толкова търсено.

Аргановото масло се усвоява веднага от косата, прониква в корените и придава еластичност на увредената и суха коса. Благодарение на това, че се абсорбира толкова бързо, то прониква в клетките и корените и възвръща естествения блясък на косата.

То има чудесни укрепващи свойства, които са много полезни ако обичате да си правите прическа за всеки повод. Ако имате навика да изправяте косата си всяка сутрин или да я оформяте със сешоар всеки ден, увреждането, което й причинявате ще я направи суха и с цъфтящи краища.

Аргановото масло хидратира косата по естествен път, подхранва я и съдържа витамин Е, който ще помогне за възстановяването и обновяването на косата ви.

Ние не винаги осъзнаваме колко увреждаме косата си дори и само с това, че я мием всеки ден със шампоан и балсам. Някои шампоани съдържат опасни химикали, които могат да нанесат повече вреда отколкото да донесат полза. Нанасянето на арганово масло преди измиване може да предпази косата ви от вредните химически съставки

Третиране С Арганово Масло

Има сигурен начин за употреба на аргановото масло, така че да покрие цялата коса от корените до краищата, за да може да направи всички тези прекрасни неща, за които говорихме. Нанесете малко масло на главата си и започнете да го втривате от краищата към корените. След като направите това го масажирайте в скалпа и срешете косата с гребен с широки зъби, за да го разнесете равномерно.

Увийте главата си с топла кърпа и стойте така няколко часа преди да измиете. По този начин давате време аргановото масло да проникне в скалпа и да достигне до корените на косата и да й даде силата и защитата, от която се нуждае.